Box office Romania 17-23 septembrie

Box office Romania 17 - 23 septembrie

Top 3

Resident Evil: Retribution 136k $
Step Up Revolution             74k $
Despre oameni si melci       61k $

Estimarile de saptamana trecuta au fost corecte. RE: Retribution si SU: Revolution au fost de neclintit de pe primele doua locuri la incasarile saptamanale, desi Despre oameni si melci continua sa supraperformeze incantator. A ajuns la un total de 35 de mii de spectatori din care 30 de mii facuti in circuitul cinematografic clasic. Am zis ca nu trece de 55 de mii, dar la cum arata cifrele, s-ar putea sa fi estimat gresit.
 
Premierele saptamanii, Hot Springs si Hit and run, se aseaza in ordinea estimata si obtin sume un pic peste asteptarile mele. Primul e pe locul 4 la general cu 55 de mii de dolari incasati (il estimasem intre 30 si 50), al doilea vine pe pozitia a 6-a cu incasari de 49 de mii de dolari (il estimasem intre 20 si 40).
 
Dark Knight Rises "rises", dupa a 9-a saptamana in cinematografele romanesti, dincolo de bariera milionului de dolari. Pam-pam. Un alt titlu, Madagascar 3, ajuns la 15-a saptamana in cinema - mai ruleaza doar in cateva sali, e la un varf de coada de leu sa treaca si el de aceasta linie.


Ce se lanseaza saptamana viitoare?

Premium Rush. Singura premiera din cele 3 ale saptamanii care va conta la box office. Joseph Gordon-Levitt a strans destui fani, multi dintre ei tineri, iar ideea unui flow de adrenalina suna bine publicului. Avantajul filmului e ca intra pe o piata adormita, ca sa nu zic sforaita. Sunt multe titluri aruncate in ultimele saptamani, dar niciunul nu mai are forta. Estimarea mea: intre 90 si 120 de mii de dolari si prima sansa la fotoliul de lider.

A royal affair. En kongelig affære in orginal, co-productie nordica, drama din lumea monarhiei daneze. Adusa la noi de cei de la Independenta. Nici nu o sa se simta. Estimarea mea: intre 3 si 6 mii de dolari.

The Sweeney. Action drama britanic cu un copoi dur dupa un serial de la jumatatea anilor '70. No faces pentru publicul romanesc, accent specific. Impact minim. Estimarea mea: intre 15 si 25 de mii de dolari.

Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus