Box office Romania 24 - 30 septembrie

Box office Romania 24 - 30 septembrie

Top 3

Resident Evil: Retribution    66k $
Premium Rush                    58k $
Hope Springs                     55k $

Saptamana cu incasari execrabile. RE: Retribution sta pe tronul liderului a treia saptamana consecutiv in lipsa de orice altceva si la distanta minima de Premium Rush, despre care eu credeam saptamana trecuta ca va performa semnificativ mai bine la lansare. Il estimasem la minim 90 de mii de dolari incasari. Se pare ca un action pe bicicleta n-a convins poporul. Adevarul e ca n-am vazut multi romani pe bicicleta, dar chiar si asa pe o oferta obosita asteptarile erau mai sus.

Cu celelalte premiere - danezul A Royal Affair si britanicul Sweeney - am fost pe acolo. Sweeney a scos 14 mii de dolari, la limita de jos anticipata de mine, iar Royal Affair 4 mii si jumatate, fix la mijlocul intervalului asteptat.

Melcii lui Giurgiu isi fac treaba incet, dar sigur. Sunt pe locul 6 in saptamana, dar cei 9 mii de spectatori adaugati duc totalul din circuitul cinematografic in jurul a 39 de mii de spectatori. Deloc rau dupa 3 saptamani pentru un film romanesc. In ritmul asta imi voi inghiti predictia si melcii vor ajunge sa-l intreaca pe fluieratorul lui Florin Serban.
 
 
Ce se lanseaza saptamana viitoare?
 
Looper. Titlu de forta al saptamanii, acelasi Joseph-Levitt ca-n Premium Rush, de data asta sustinut de Bruce Willis si de un pic de agitatie pe afara. O premiza sf - hmmm, asta nu tine neaparat la publicul nostru - si niste pareri bune pentru cei care merg la film functie de ce zice critica de film. M-am cam fript cu Premium Rush, dar nu pot sa cred ca Looper nu poate un pic mai mult. Estimarea mea la lansare: intre 90 si 110 de mii de dolari.

End of Watch. Action cu o echipa de politisti, genul corect, cu parfum de reality. Ayer pentru cunoscatori, Gyllenhaal la fel. FIlmul e excelent - o zic pentru ca l-am vazut deja in avan-avanpremiera, dar nu cred ca poate sa atraga foarte mult pe meleagurile noastre. Zic intre 70 si 90 de mii de dolari la lansare.

ParaNorman si Sammy's Adventures 2. Pe terenul animatiei care rupe in general norma la box office-ul romanesc e cat de cat liniste. Ultima mohicana, Tinkerbell, a trecut de a patra saptamana, Brave e deja istorie cu sapte saptamani, Ice Age 4 si Madagascar 3 mai ruleaza prin cate o sala uitata de Dumnezeu. Loc ar fi deci.
 
ParaNorman se anunta o animatie cu ceva corazon - filmul deschide Anim'estul in 2012 si intra concomitent in cinema. Problemele lui: nu e un brand si are un aer mai intunecat care nu-l ajuta. Daca piticii se inspaimanta de vrajitoare si zombi in trailer, ghinion, adio incasari babane. Estimarea mea: intre 70 si 90 mii de dolari.
 
Sammy's Adventures 2 vine dupa un prim film care a incasat in Ro peste 350 de mii de dolari si a adus in cinematograf in weekend-ul de lanasare aproape 8 mii de spectatori. Are deja pedigree si cei mai mici spectatori vor fi cu siguranta dornici sa-l vada. Estimarea mea intre 60 si 80 de mii de dolari, deci nu e exclus sa-l vedem deasupra lui ParaNorman dupa prima saptamana.



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus