Skyfall

La Cinemapro, la 11.45 dimineata. Sunt multi cei care vor sa-l vada pe Daniel Craig in costumul 007 si la cat de uberpromovat a fost/este Skyfall (aud oameni care desi nu l-au vazut, il declara cel mai bun Bond din istorie), e clar ca mai tarziu va fi ingramadeala. 

Punctul de plecare: nu sunt fan Bond, nici Daniel Craig. Casino Royale mi s-a parut bun, Quantum of Solace, asa cum am scris-o si atunci, dezamagitor. Trailer-ul pentru Skyfall l-am gasit datator de sperante, la fel ca si faptul ca filmul poarta semnatura lui Sam Mendes. 

Rezultatul: Peste asteptari. La aniversarea de 50 de ani Bond, scenaristii fac o reverenta frumoasa si isi canalizeaza povestea pe directia lui "old school rocks". Mai putina gadgetarie, mai putina gagicareala, mai putine fite, mai mult tais de cutit, de brici, de viata. Un pic de batranete citita in cheie de experienta cu un Craig caruia ii sta mai bine neras si cu ochii injectati si un pic de apel la mandria ex-Imperiului care cauta mijloace sa nu cada in anonimat. Fain. Apoi un rival foarte cool in personajul interpretat de Bardem, niste istorii personale cu M. si o schema, chiar daca stiuta din alte pelicule, buna pentru plotul filmului. Fain iarasi. Altfel urmariri, impuscaturi si cafteli gandite si filmate spectaculos si clasic, dar si un plus de emotie - vivat Mendes. Generic hiperlucrat, ca intotdeauna, Adele pe coloana sonora, product placement la greu (Vaio, nu Apple!).  4 din 5, excelent. 



Comments

Popular posts from this blog

Cool Runnings / Cu sania pe nisip

10 replici tari din Secretul lui Bachus

Film si fotbal